Bullet Journal Weekly Log by Made to Celebrate

Evolutie van de Wekelijkse Log in mijn Bullet Journal

Elf maanden lang heb ik een wekelijkse log in mijn bullet journal gebruikt. Dit begon met Bullet Journal Weekly Log by Made to Celebrateeen simpel week overzicht op één bladzijde, maar na een aantal maanden wilde ik toch wat meer ruimte en wilde ik ook wat extra onderdelen toevoegen. In deze blogpost neem ik je mee in de evolutie van mijn wekelijkse logs. Hoe begon ik, wat is er veranderd en vooal: wat zijn voor mij de voor- en nadelen van een wekelijkse log.

 

Wat is een wekelijkse log?

In je bullet journal kun je een wekelijkse log gebruiken als een soort agenda. Je kunt er je afspraken per week in schrijven en een to-do lijstje. En verder kun je toevoegen wat je maar wilt. Ik zette er ook vaak een maaltijdplanner in en een lijstje waarin ik aan het einde van de week invulde wat ik gekeken, geluisterd en gemaakt had. Sommigen maken ook per week een kleine habit tracker om bijvoorbeeld slaap, huishouden en financiën in bij te houden.

Kijk en lees hieronder mee voor de evolutie van mijn wekelijkse logs en wat ik ervan vond.

Best leuk om deze elf logs zo na elkaar te zien. Ik heb toch wat minder gewisseld tussen layouts dan ik dacht. In het begin heb ik heel wat maanden een wekelijkse log met strakke boxjes op één bladzijde gehad. Op een gegeven moment switchte ik naar een log over twee pagina’s en voegde ik een maaltijdplanner, to-do’s en notities toe. Dit werkte wat beter voor mij, maar de layout vond ik wat minder. De boxjes gaven het wel een mooi strak geheel.

 

Voor- en nadelen van een wekelijkse log

De voordelen van het hebben van een wekelijkse log zijn wat mij betreft dat je van tevoren dit al kan klaarmaken. Ik maakte mijn wekelijkse logs één keer per maand. En vervolgens kon ik er elke dag gewoon direct mee aan de slag. Daarnaast heb je door de logs een goed overzicht hebt van je week, je ziet al je afspraken en taken op één bladzijde.

Wat ik echter lastig vond is om binnen zo’n vooropgezette spread genoeg ruimte voor flexibiliteit en creativiteit te bewaren.  Door de al geplande structuur gebruikte ik mijn wekelijkse log eigenlijk nooit om er wat leuks in te schrijven van die dag of om er een tekeningetje bij te maken.

 

En dat was voor mij de reden waarom ik na 11 maanden wekelijkse logs, nu een experiment ben begonnen. Ik laat de wekelijkse log nu een tijdje helemaal weg! WHAT?! Ik heb nu een maandelijkse log als agenda en maak elke avond een dagelijkse log met alle afspraken en to-do’s voor de komende dag. Ik ga dit gewoon een paar maanden uitproberen en ga dit na een paar maanden ‘ns evalueren. Dat zullen jullie ook nog wel zien denk ik.

 

Maak jij ook een wekelijkse log en werkt dit voor jou? Laat ‘t me weten in de reacties, ik ben benieuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *