Een Natuurhuisje: Ultiem Genieten en Volop Rust

Normaal gesproken ga ik op vakantie naar een grote stad, waar ik me met gemak een week of langer vermaak. Altijd wat te doen, genoeg te zien en bezoeken.

Dit keer wilde ik eens wat anders proberen. Een huisje midden in de natuur, bomen en allerlei planten en dieren om me heen. En naast het zingen van vogeltjes alleen stilte om me heen. Ik wilde gewoon eens kijken hoe dat was, of ik mezelf kon vermaken of dat ik me maar zou vervelen en tegen mezelf aan zou lopen.

Dus zodoende ging ik vorige week ging ik vijf dagen op vakantie. Ik huurde een auto, stopte m’n fretje en bagage erin en ging op pad naar een natuurhuisje in Winterswijk.

Lees mee met mijn belevinissen en ervaring tijdens deze vakantie vol rust en stilte.

Het huisje dat ik gehuurd had via natuurhuisje.nl was een simpele bungalow. Maar wat gelijk opviel was de ruimte en privacy die je om het huisje heen had. Het was een klein bungalowparkje, vlak naast een prachtig natuurgebied, waar mensen duidelijk kwamen voor de natuur en even weg van het drukke thuis.

Het huisje zelf was simpel, maar grotendeels volledig. De inrichting was vrij ouderwets of retro, maar dit gaf mij ook juist wel direct het gevoel van rust en niks hoeven. Als het nou een heel modern en netjes huis was geweest, had ik het allemaal keurig opgeruimd willen houden. Maar nu kon ik gewoon lekker m’n spulletjes op de tafel en bank laten liggen, dat was helemaal ok. Hieronder een korte impressie van het huisje met een fijn casettebandje op de achtergrond.

Het leukste aan het huisje vond ik ook de casetterecorder die aanwezig was met een collectie casettebankjes met klassieke muziek. Echt geniaal. Zo kon ik de stilte af en toe vullen met wat geluid, maar gelijkertijd bracht dat ook weer rust en een andere stilte met zich mee.

Genoeg over het huisje. Wat heb ik in die week allemaal gedaan? Hoe heb ik het ervaren?

Natuurlijk ben ik gaan wandelen in het natuurgebied naast het parkje, het is heerlijk om na het avondeten gewoon je huisje uit te kunnen lopen en in de ondergaande zon door een heerlijk rustig moeras te lopen.

Ook heb ik een dagje een fiets gehuurd om op m’n gemakje de omgeving te verkennen. Gewoon fietsen, om je heen kijken, genieten van de warmte en al het moois om je heen. Zonder de afleiding van tv, netflix of internet het je de tijd om eens echt te zien wat er om je heen is en te beseffen en te vieren wat een moois en zegeningen dit land te bieden heeft. En als je dan een leuk theehuis tegenkomt, parkeer je gewoon je fiets en ga jedaar even lekker genieten van een ijsje en de prachtige tuin.

Als ik weer terug kwam in m’n natuurhuisje nam ik gewoon de tijd om te doen waar ik zin in had. Soms ging ik lekker lezen, soms nam ik de tijd om even te spelen met m’n fretje en haar wat meer aandacht te geven dan ik anders doe, soms zat ik een tijdje te tekenen en bullet journallen. En soms ging ik ook gewoon even buiten zitten, genieten van al het groen, de frisse lucht en de fluitende vogeltjes.

Het is best eng om zoveel tijd en rust te hebben. Maar als het je lukt om de stilte er gewoon te laten zijn en het niet te willen opvullen, vind je een soort rust die je thuis niet zo snel vindt.

Dus mijn conclusie: probeer het gewoon eens. Boek een natuurhuisje in een omgeving die je aanspreekt voor een paar dagen, neem vanalles mee wat je zou willen doen als je er eens de tijd voor had, maar waar je eigenlijk nooit aan toe komt. En je bent klaar voor een weekje rust en natuur. Geniet ervan!

Zou jij weleens zo’n rustvakantie willen proberen of lijkt het je niks? Waar zou je tegenop zien? Laat het me weten in de reacties!

P.S.: deze post is niet gesponsord. Ik wilde je gewoon graag mijn ervaring vertellen!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *