My Sucky Talents

 

Last week I’ve shared some things that are me, that make me the unique person I am.
Those are nice things and all, but what is more fun than to share the things I suck at doing. Those are the things that me me really human.

This post was inspired by Mayi Carles, who 2 weeks ago shared a number of things she sucks at. She tells about how you always want to do something perfect, but that never happens the way you want it to. Just face the fact that you’re a recovering perfectionist, face the things you suck at & laugh about it.

So here are some of the things I suck at. I’ve called them ‘my sucky talents’. Things I suck at really good!

 • Somehow I always manage it to let things fall early in the morning, when I know the neighbor below me is still asleep. And no, I don’t have such a great relationship with him.
 • Many times I bump into door handles and stuff, when I know they are there.
 • One of my biggest, and most annoying sucky talent is to get a really red face when I’m doing sports or any other kind of activity. And I’m not talking about a bit of red on the face, I’m talking deep tomato red here, sometimes even purple. When this happens, I’m also sweating my ass off. As you might understand, I hate it. But I guess it will always be a part of me.
 • Some time ago, I would start a diet every monday. Full of willpower I would start every monday, tuesday still goes fine and then somewhere wednesday I would find myself eating something I shoudn’t. That’s the moment where I would throw the whole diet overboard & start again next Monday. Not very effective, right. Luckily by now I’m doing a bit better with keeping a diet, but it still doesn’t come naturally.
 • I’m really good at making a mess of things I want to say. In my mind I’m thinking of something, when I tell someone I start half way the story & confusing them, because they can’t see the beginning of it in my mind…
 • And the last sucky talent is procrastinating. You probably have some bit of this talent hidden in yourself. I mean, who doesn’t procrastinate one thing or another? For me it mainly embodies me telling myself to do something, cleaning or anything else that I need to do and the promise myself that when it’s done, I’ll reward myself with something I like. Many times I end up doing the reward, before I’ve done that what I was supposed to tackle…
So what are your sucky talents? Write them down, or even better, share them in the comments below & laugh about it.
______________________________

Afgelopen week heb ik wat dingen gedeeld die echt mij zijn, die mij de unieke persoon maken die ik ben.

Dat is allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar wat is er nou leuker dan de dingen delen waar ik slecht in ben. Dat zijn de dingen die me pas echt menselijk maken.
Deze blogpost is geinspireerd door Mayi Carles, die 2 weken geleden een aantal dingen deelde waar zij slecht in was. Ze vertelt hoe je altijd probeert iets perfect te doen, maar dat het nooit lukt zoals jij het wilt.
Zie het maar gewoon onder ogen dat je een ‘herstellend perfectionist’ bent, kijk eerlijk naar waar je slecht in bent & lach erom.

Hier zijn wat dingen waar ik slecht in ben, ik heb ze mijn ‘sucky talents’ genoemd. Dingen waar ik echt goed slecht in ben.

 • Op de een of andere manier slaag ik er altijd in om dingen te laten vallen vroeg in de morgen, als ik weet dat m’n onderbuurman nog slaapt. En nee, ik heb niet zo’n geweldige relatie met de onderbuurman.
 • Ik stoot me regelmatig aan deurkrukken enzo, terwijl ik weet dat ‘ie er zit.
 • Eén van mijn grootste ‘sucky talents’ is toch wel dat ik een enorm rood gezicht krijg als ik me inspan of sport. En ik heb het dan niet over een beetje rood, maar over donker rood, soms zelfs paars. En daarbij zweet ik dan als een otter. Zoals je zult begrijpen, ik heb er een hekel aan. Maar ik ben bang dat het voor altijd bij me zal horen.
 • Nog niet zo lang geleden begon ik elke maandag opnieuw met lijnen. Vol van wilskracht begon ik elke maandag, dinsdag ging het nog goed en op woensdag betrapte ik mezelf er op dat ik iets had gegeten wat niet de bedoeling was. Op dat moment gooide ik het hele dieet overboord & begon ik de maandag daarop weer opnieuw. Niet zo succesvol dus. Gelukkig ben ik er nu wat beter in dan toen, maar het gaat nog steeds niet van een leien dakje.
 • Ik ben ook erg goed in een rommeltje maken van iets wat ik vertel. In m’n hoofd zit ik dan ergens aan te denken en als ik het aan iemand vertel, begin ik halverwege het verhaal en snappen ze er niks van, omdat zij het begin van het verhaal niet in mijn hoofd kunnen zien…
 • En tot slot, mijn laatste ‘sucky talent’ is dingen uitstellen. Je herkent het vast wel, iedereen heeft wel een beetje van dit talent in zich. Ik bedoel, wie stelt er niet het één of het ander uit? Voor mij betekent dat vooral dat ik mezelf vertel om iets te doen, schoonmaken of iets anders wat moet gebeuren en mezelf dan een beloning beloven. Vaak komt het erop uit dat ik eerst de beloning doe, voordat ik datgene gedaan heb wat ik moest doen…
Wat zijn jouw ‘sucky talents’? Schrijf ze op, of nog beter, deel ze in de reacties hieronder & lach erom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *