Me & My Bullet Journal Nikki

Me & My Bullet Journal met Nikki

Het is iets langer geleden dan je gewend was, maar vandaag is er weer een kersvers Me & My Bullet Journal interview. Deze keer is het de eer aan Nikki van @nikki.creates op Instagram.

Me & My Bullet Journal Nikki

Wie ben je? Stel jezelf eens voor.

Mijn naam is Nikki en ben 31 jaar. In het dagelijks leven ben ik docent Omgangskunde. Momenteel woon ik samen met mijn kat Sam in Cadier en Keer, een klein dorpje onder Maastricht in Zuid-Limburg. Bullet Journalen is mijn grootste hobby; ik ben heel graag creatief bezig. Daarnaast werk ik nu hard aan het opzetten van een eigen webshop met eigen ontworpen en gemaakte planner stickers.

Hoelang bullet journal je al? Hoeveel journals heb je al volgeschreven?

Vroeger had ik al boekjes met lijstjes en planningen. Twee jaar geleden heb ik het Bullet Journal-systeem ontdekt. Ik gebruik precies twee boekjes per jaar en ben nu dus in mijn vierde journal bezig.

Waarom ben je met bullet journaling begonnen? Wat is/betekent bullet journaling voor jou?

Zoals ik al zei maakte ik vroeger al lijstjes en planningen. Maar sinds ik het Bullet Journal-systeem heb ontdekt, zit er nog meer orde in. Daarnaast vind ik het heerlijk om mijn creativiteit kwijt te kunnen in iets functioneels.

Welke supplies gebruik je?Me & My Bullet Journal Nikki

Ik gebruik alles! Haha. Ik heb heel veel supplies en gebruik het ook allemaal. Denk aan stickers, washi, etiketten, stempels, leuk papier, labels, pennen, brushpennen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik probeer wel altijd vernieuwend te zijn. Dit betekent dat ik soms bijvoorbeeld stickers kapot knip om er iets nieuws van te maken. Daarnaast ontwerp ik ook eigen stickers die ik print en uitsnijdt met mijn Silhouette Cameo 3. Mijn favoriete journal is de Leuchtturm1917 in A5 met dots. Hier heb ik inmiddels ook al een hele collectie van.

Welke vaste onderdelen komen elke maand weer terug in je bujo?

Mijn vaste onderdelen zijn:

  • Een welkomst pagina
  • Een kalender overzicht
  • Weekly pages
  • Daily pages

Daarnaast gebruik ik ook trackers, een mealplanning en een tv planning. De ene keer verwerk ik deze in een maandoverzicht en de andere keer in een weekoverzicht. Dat verschilt per keer.

Me & My Bullet Journal NikkiWat is je favoriete spread? Waarom?

Ik vind de wekelijkse spreads het leukste om te maken. Een van de spreads waar ik trots op ben is de wekelijkse spread van week 33. Ik heb deze bijna 100% met stempels gemaakt. Dit was op dat moment nieuw voor mij. Het is heel leuk als een idee wat je in je hoofd hebt er ook in 1x eruit komt zoals je zelf in gedachten had.

Wat is je minst favoriete spread? Waarom?Me & My Bullet Journal Nikki

Mijn minst favoriete spread is mijn Year in Pixels pagina. Niet omdat ik deze niet mooi vindt, maar omdat ik het lastig vind om bij te houden. Deze staat voorin mijn journal en ik vergeet regelmatig helemaal terug te bladeren. Dit jaar wil ik hem natuurlijk wel afmaken, maar volgend jaar ga ik het maandelijks of misschien wel wekelijks bijhouden in plaats van per jaar.

Me & My Bullet Journal NikkiWelke collecties heb je gemaakt?

Ik ben een ontzettende tv-geek! Ik kijk heel veel series en vind het leuk om dit bij te houden. Ik heb heel veel spreads gericht op series. Een van mijn favoriete collecties is de spread waarin ik bijhoud welke series ik in 2017 allemaal heb gebinged.

Wat zou je willen veranderen of aanpassen aan hoe je je journal nu gebruikt? Welk aspect zou je meer willen doen of gebruiken?

Op dit moment is er niet veel wat ik zou aanpassen. Het voordeel van een Bullet Journal is dat je dit op elk moment kunt aanpassen. Dus als het niet werkt, verander je het! Het enige wat ik op het moment zou aanpassen is mijn Year in Pixels-spread, zoals ik een aantal vragen terug al aangaf. Dit doe ik nu nog niet, omdat ik deze spread graag af wil maken.

Wie is je favoriete Nederlandse bujo-er op Youtube/Instagram/blog?

Er zijn zo veel leuke bujo-ers op Instagram! Ik vind bijvoorbeeld @bu.joos en @lovelybujo heel leuk. Ze werken allebei heel clean en kunnen ontzettend mooi klein schrijven.

Welke tip zou je aan andere Bullet Journalers willen geven?

Mijn grootste tip is: Doe wat voor jou werkt. Vooral als beginnend Bullet Journaler. Je ziet heel veel voorbeelden op Instagram met ook veel dezelfde spreads zoals Habit trackers, maar misschien werkt zo’n tracker wel helemaal niet voor jou. Nou, dan doe je dat niet. Voel je niet verplicht om iets te doen, alleen omdat anderen het doen. Het voordeel van dit systeem is dat je het kunt aanpassen aan je eigen wensen en behoeftes. Dus durf dit ook te doen.

Lijkt het jou leuk om ook geïnterviewd te worden voor de Me & My Bullet Journal serie? Stuur me dan een mailtje naar jacolienversteeg@gmail.com met je info.

Verder in deze serie:

Me & My Bullet Journal met Tessa

Me & My Bullet Journal met Mariska

Me & My Bullet Journal met Tessa

Me & My Bullet Journal met Laura

Me & My Bullet Journal met Maartje

Me & My Bullet Journal met Jacolien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *