Me & My Bullet Journal met Maartje

Twee weken geleden vertelde ik je alles over mijn bullet journal en vandaag is het de beurt aan Maartje. In haar Me & My Bullet Journal geeft Maartje je een kijkje in haar journal en vertelt ze je er alles over!

Wie ben je? Stel jezelf eens voor.

Hoi! Ik ben Maartje, vijftien jaar jong en zit bijna in het vijfde jaar van het VWO. Mijn hobby’s zijn bakken en koken, natuur, dieren en mijn Bullet Journal. Ik ben een optimist en een perfectionist, maar vooral een kletskous. Op Instagram plaats ik inspiratie van mijn Bullet Journal en zo nu en dan wat handlettering.

 

Hoelang bullet journal je al? Hoeveel journals heb je al volgeschreven?

Nog niet eens zo lang! Sinds het begin van dit jaar, mijn eerste weekly spread is van de tweede week van het jaar. Ik heb nog maar één journal gebruikt, al heb ik hiervoor al wel veel andere soort planningboekjes gehad.

 

Waarom ben je met bullet journaling begonnen? Wat is/betekent bullet journaling voor jou?

Aan het einde van vorig jaar zag ik een video op Youtube van een meisje die aan handlettering en calligraphy deed. Dat vond ik super facinerend en ik keek verder op haar kanaal. Toen zag ik dat ze ook planning video’s maakte en ik was meteen verslaafd. Ik onderzocht het hele Bullet Journal concept en heb diezelfde avond nog een Moleskine Journal gekocht. Maar ik wilde het wel goed doen, dus ik heb veel inspiratie opgedaan op Pinterest en Youtube en ik begon op papier te schetsen voor ik in mijn Bullet Journal begon. Nu, zo’n 7 maanden later gebruik ik mijn Bullet Journal elke dag om een wekelijkse planning bij te houden, mijn doodle-kunsten te gebruiken en om dagelijkse dingen bij te houden zoals water drinken, sporten, etc.

 

Welke supplies gebruik je?

Ik gebruik de goedkoopste dingen: ik heb mijn fineliners (in een pak van 10 voor €2, echt een aanrader!) en markers van de Hema. Ik heb een aantal calligraphy-pennen en brush-pennen van de Action. Alleen mijn Journal zelf is duurder, dat is namelijk een Moleskine Dotted Journal. Washi-tape en stickers gebruik ik eigenlijk nauwelijks in mijn Bullet Journal, ik ben een groot fan van zelf doodles maken.

 

Welke vaste onderdelen komen elke maand weer terug in je bujo?

Ik maak elke maand een Habit Tracker, hierin houd ik onder andere mijn sporten bij. Maar ook dingen zoals hoeveel water ik drink, wanneer ik mijn haar was, of ik een boek aan het lezen ben en nog meer. Wat ik ook sinds kort doe is een Mood Tracker. Hierin houd je bij hoe je je voelt per dag, dit vind ik heel interessant om terug te lezen aan het einde van de maand en te vergelijken met andere maanden.

 

Wat is je favoriete spread? Waarom?

Zeker deze: dit is een Weekly Spread van een tijdje terug. Ik had net een nieuwe manier om een Weekly Spread te maken, ook van een Youtube video. Wat ik er zo mooi aan vind, is dat ik de doodle zo mooi vind. Het was voor het eerst dat ik zo’n soort grotere doodle had gemaakt, dus ik was erg trots op mijzelf toen ik het er zo goed uitzag.

 

Wat is je minst favoriete spread? Waarom?

Deze spread vind ik echt niet mooi, maar dit hoort bij een Bullet Journal. Het is een oefenproces waarbij er echt wel een keer fouten gemaakt mogen worden. Ik denk dat de meeste mensen ook zouden zeggen dat het wel meevalt. Ik probeerde een nieuwe marker uit, maar bij drukte enorm door op de volgende pagina’s. Dat zie je bij de letter M in mei. Ook vind ik de doodles niet zo mooi.

 

Welke collecties heb je gemaakt?

Ik heb meerdere collecties. Dat vind ik erg leuk om te maken. Een van mijn nieuwere is een doodle voor het begin van de maand juli. Deze vind ik erg mooi gelukt. Een andere die ik ook leuk vind, is een planning van een van mijn toetsweken. Dit was zo iets anders dan wat ik al gemaakt had, hierdoor vind ik het juist mooi en simpel.

 

Wat zou je willen veranderen of aanpassen aan hoe je je journal nu gebruikt? Welk aspect zou je meer willen doen of gebruiken?

Ik zou nog graag beter willen worden in calligraphy, maar op zich heeft dat niet veel te maken met Bullet Journaling. Ik denk dat ik een perfecte spread wil maken voor een maand overzicht. Daar ben ik nog niet helemaal uit namelijk. Ik heb voor de maand juli alleen maar een Habit Tracker, terwijl ik graag een groter overzicht met afspraken wil hebben. Dit moet ik alleen nog uitzoeken.

 

Wie is je favoriete Nederlandse bujo-er op Youtube/Instagram/blog?

Ik ken niet erg veel Nederlandse Bullet Journalers. Maar op Instagram vind ik @nikki.creates wel erg leuk! Ik volg op Youtube wel veel Engelssprekende Journalers.

 

Welke tip zou je aan andere Bullet Journalers willen geven?

Ten eerste zou ik zeggen: oefenen; om mooi te kunnen schrijven en doodle-en heb je echt veel oefening nodig. Probeer je tekening eerst op een ander blaadje of maak een schets met een potlood. Een andere tip die ik erg belangrijk vind is, wees niet te perfectionistisch. Toen ik begon met Bullet Journaling, wilde ik alles perfect hebben. Met een klein foutje, maakte ik alles opnieuw. Daarom is een van mijn favoriete quotes: Life doesn’t have to be perfect to be wonderful.

 

Verder in deze serie:

Me & My Bullet Journal met Jacolien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *