Me & My Bullet Journal met Laura

Vandaag weer een nieuw interview in de ‘Me & My Bullet Journal’ serie. En dit keer is het de beurt aan Laura Steenks!

Wie ben je? Stel jezelf eens voor.

Ik ben Laura, 19 jaar en studeer Voeding & Diëtetiek aan de HAN in Nijmegen. Na de zomervakantie ga ik naar het derde jaar. Naast school werk ik bij de Albert Heijn op de broodafdeling en heb ik een YouTube kanaal waarop ik video’s maak over Bullet Journalen. (red. Laura is ook te vinden op Instagram)

 

Hoelang bullet journal je al? Hoeveel journals heb je al volgeschreven?

Op 1 januari 2016 begon ik met mijn eerste echte Bullet Journal wat betekent dat ik nu ruim anderhalf jaar aan het Bullet Journalen ben. Het eerste jaar heb ik precies een zwarte Leuchtturm1917 kunnen volschrijven en in 2017 begon ik in de officiële Bullet Journal Leuchtturm1917 in de kleur Emerald. Hier ben ik nu ongeveer op tweederde in, dus ik denk dat ik deze voor het einde van het jaar al wel vol geschreven heb.

 

Waarom ben je met bullet journaling begonnen? Wat is/betekent bullet journaling voor jou?

Ik ben altijd al een planner meisje geweest, vroeger maakte ik altijd allemaal lijstjes en toen ik het Bullet Journal systeem ontdekte wilde ik dat ook eens proberen. Het leek mij zo handig en het zag er ook nog eens leuk uit! Eind 2015 probeerde ik wat in een Hema notitieboekje en dat beviel erg goed, maar ik wilde het goed aan gaan pakken. Want een Hema notitieboekje met lijntjes werkt gewoon niet zo heel prettig voor een Bullet Journal en dus begon ik op 1 januari 2016 in een Leuchtturm1917. Door te Bullet Journalen werk ik naast het plannen ook aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik schrijf doelen op die ik wil behalen, lees meer boeken, houd goede gewoontes bij en schrijf dingen op waar ik dankbaar voor ben. Ik weet zeker dat ik hierdoor meer kan bereiken en positiever in het leven sta, dan wanneer ik geen Bullet Journal zou hebben gehad.

 

Welke supplies gebruik je?

Naast mijn Leuchtturm1917 gebruik ik als zwarte fineliner de Faber Castell Pitt artist pen in fine. Verder heb ik Tombow dual brush pennen voor brush lettering, Staedtler triplus fineliners in alle kleuren van de regenboog en stabilo potloden. Laatst heb ik ook twee mooie washi tapes gekocht waarmee ik mijn Bullet Journal mee kan opfleuren. Oja, en ik kan ook echt niet zonder geodriehoek. 😉

 

Welke vaste onderdelen komen elke maand weer terug in je bujo?

Allereerst begin ik een nieuwe maand in mijn Bullet Journal met een pagina waarop ik de naam van die maand schrijf met een tekening of kalender erbij. Daarna komt een maandoverzicht waarin ik al mijn afspraken en werktijden zet. Natuurlijk kan een habit tracker ook niet ontbreken en verder houd ik een gratitude log bij. Naast deze pagina’s maak ik voor elke week een weekoverzicht met daarna een dagoverzicht.

 

Wat is je favoriete spread? Waarom?

Mijn favoriete spread is mijn boeken en films spread. Met inspiratie van Pinterest en Instagram heb ik voor de boeken drie boekenplanken getekend en voor de films een filmrolletje. Ik schrijf de naam van het boek op die ik wil lezen en zodra ik deze gelezen heb dan kleur ik het boek in.

 

Wat is je minst favoriete spread? Waarom?

Mijn minst favoriete spread is deze weekly spread. Het ziet er nogal kaal en saai uit. Normaal gesproken kleur ik de time-trackers (dat balkje boven de dag met al die cijfertjes) en de wolkjes in, waardoor het er heel vrolijk uitziet. In deze week was ik daar gewoon niet aan toe gekomen en zelfs op de laatste 2 dagen heb ik het weerbericht niet ingevuld. Tsja.

 

Welke collecties heb je gemaakt?

Ik heb vooral veel maandelijkse collecties en verder nog mijn boeken en films die ik net liet zien, inkomsten & uitgaven, een pen test en mijn level 10 life. En verder nog wat andere spreads, maar die ik net noemde gebruik ik het meest.

 

Wat zou je willen veranderen of aanpassen aan hoe je je journal nu gebruikt? Welk aspect zou je meer willen doen of gebruiken?

Ik zou er meer mijn creativiteit in willen gebruiken door te tekenen (doodlen) en mooie handschriften gebruiken.

 

Wie is je favoriete Nederlandse bujo-er op Youtube/Instagram/blog?

Dat is toch wel @rockthisjournalnl. Zij post super mooie foto’s van haar Bullet Journal op Instagram waar je veel inspiratie uit kunt halen.

 

Welke tip zou je aan andere Bullet Journalers willen geven?

Investeer in goed materiaal en dan met name het notitieboekje. In principe kan je Bullet Journalen met een Hema notitieboekje, maar een Leuchtturm1917, Mijn Bullet Journal of Moleskine met gestipt papier werkt toch een stuk prettiger. Tegenwoordig zijn ze ook steeds beter verkrijgbaar in Nederland, bijvoorbeeld bij boekhandels of Pipoos.

 

Verder in deze serie:

Me & My Bullet Journal met Maartje

Me & My Bullet Journal met Jacolien

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *