Me & My Bullet Journal

Me & My Bullet Journal met Jacolien

Daar gaan we dan: het allereerste interview in de Me & My Bullet Journal serie!

Ik ga verschillende bullet journalers het hemd van het lijf vragen, dus het leek me wel zo eerlijk om eerst zelf het achterste van m’n tong te laten zien.

Dus, daar gaan we:

Me & My Bullet Journal Jacolien

Wie ben je? Stel jezelf eens voor.

Het zal je verbazen, maar ik ben Jacolien. Bedenker, maker en schrijfster van dit blog.

Voor degenen die mij nog niet kennen toch even kort een introductie: Ik ben 30 jaar, woon met mijn fretje Mexy in Dordrecht en ik werk als moleculair analist in een ziekenhuislaboratorium. In mijn vrije tijd ben ik graag creatief, waarvan je veel hier op de blog en op Instagram terug ziet. Ook lees ik graag een boek of kijk ik een serie op tv/Netflix. Genoeg hobby’s in ieder geval.

 

Waarom ben je met bullet journaling begonnen? Wat betekent bullet journaling voor jou?

Ik ben altijd al een meisje geweest dat van boekjes, pennen en kleur hield. Ruim een jaar geleden hoorde ik van bullet journaling en ik ben dat voor het eerst op mijn afstudeerstage gaan gebruiken. Dit was in een hele minimalistische setup, in een simpel gelineerd schriftje. Toen ik eenmaal afgestudeerd was heb ik mijzelf een dotted Leuchtturm 1917 cadeau gedaan met een paar fineliners en ben ik er vol voor gegaan!

Voor mij is bullet journalen een manier om (bijna) dagelijks stil te staan bij wat ik wil gaan doen. Door mijn bujo ga ik veel efficiënter om met mijn taken, krijg ik meer gedaan en het leukste vind ik nog dat ik met meer regelmaat creatief bezig ben met tekenen en schrijven.

Hoelang bullet journal je al? Hoeveel journals heb je al volgeschreven?

Ik ben september vorig jaar begonnen met bullet journalen en ben sindsdien niet meer gestopt. Aan het eind van deze maand ben ik aan het einde van mijn eerste journal en begin ik weer aan een fris en nieuw notitieboek.

 

Welke supplies gebruik je?

Ik journal in een dotted Leuchtturm 1917 en schrijf vooral met een Pigma Micron 03 en een Staedler triplus. Verder gebruik ik ook dikkere pennen van Micron en Staedtler voor het handletteren van headers.

Om kleur aan te brengen maak ik veel gebruik van gekleurde fineliners en een set van Faber Castell Pitt Artist Brush pens en ik heb een paar Tombow Dual Brush pens om leuke handlettering mee te maken.

Daarnaast gebruik ik stickers en washi tape. En sinds kort voeg ik af en toe wat aquarel toe aan een spread.

 

Welke vaste onderdelen komen elke maand weer terug in je bujo?

Elke maand maak ik een monthly log en weekly logs. Bij mijn weekly logs zet ik ook altijd een meal planner en een stukje waar ik opschrijf wat ik die week gelezen, gekeken en gemaakt heb.

Ook maar ik elke maand een two-lines-a-day en twee trackers. Eentje voor mijzelf met daarin een aantal gewoontes die ik wil bijhouden of verbeteren en ik houd elke Me & My Bullet Journal Jacoliendag m’n mood, activiteit en aantal uren slaap bij. De tweede tracker is voor mijn fretje Mexy; in deze tracker houd ik bij welke medicijnen ze op een dag gehad heeft, hoeveel ze weegt en hoe het met haar gaat.

 

Wat is je favoriete spread? Waarom?

Me & My Bullet Journal

Ik probeer elke maand een soort ‘front page’ te maken bij mijn maandelijkse spreads. De pagina die ik tot nu toe het leukst vind is degene van april. Ik ben er best ff mee bezig geweest om de tulpen en alles uit te tekenen, maar het resultaat mag ik trots op zijn vind ik.

Wat ik ook wel leuk vind is de vakantieherinneringen spread, waarbij ik zelf de Tower Bridge uit Londen heb getekend. Daarentegen is die spread nooit helemaal afgekomen, een aantal herinneringen staan er alleen in potlood bij geschreven.

 

Wat is je minst favoriete spread? Waarom?

Ik heb best wel wat spreads die ik ooit bedacht heb,Me & My Bullet Journal maar die nooit echt gebruikt zijn. Zo is er een pagina met ‘This is Me’ erop. Het was de bedoeling dat ik hier dingen zou opschrijven die echt typisch Jacolien zijn. Nu zou je kunnen denken dat ik gewoon niet in woorden te vangen ben, maar deze spread is vooral een gevalletje ‘nooit ervoor gaan zitten’ en het toen gewoon totaal vergeten. Afgelopen weekend liep ik mijn hele bujo door om m’n volgende journal voor te bereiden (wat hou ik erin, wat werkte niet, wat wil ik toevoegen) en toen kwam ik deze weer tegen. Maar ondanks dat ik de spread nu vergeten was, wil ik er in mijn volgende journal toch weer een gaan maken.

Verder zijn er wat lijstjes spreads die niet zo goed gebruikt zijn, zoals craft ideas, goals in maandelijkse logs en een bijna lege brain dump pagina.

Oh, en dan is er nog de ‘occasional blank page’ waar ik een tekening of quote wilde maken, maar waarvan ik nu echt geen idee meer heb wat de bedoeling was…

 

Welke collecties heb je gemaakt?

Me & My Bullet JournalGoh, ik heb inmiddels immens veel collecties gemaakt. Onder andere een verjaardagskalender, brain dumps, instagram tracker, schoonmaak tracker, blog ideëen,

M’n favoriete collectie is waarschijnlijk mijn Wagamama tracker. Ik ben enorm fan van restaurant Wagamama en dan vooral van hun Chicken Raisakuree (curry gerecht) en in deze collectie houd ik bij in welk restaurant ik wanneer geweest ben. Tot nu toe ben ik in 8 restaurants geweest in 4 landen.

Daarnaast heb ik spreads gemaakt voor vakanties, sollicitaties, bezichtigingen van huurhuizen en voor de verhuizing.

 

Wat zou je willen veranderen of aanpassen aan hoe je je journal nu gebruikt? Welk aspect zou je meer willen doen of gebruiken?

Ik zou graag meer willen tekenen en meer quotes willen handletteren, maar dit is echt iets waar ik voor moet gaan zitten. Ik vind het te eng om gewoon uit de losse pols even wat te tekenen, met het gevaar dat ik het niet mooi genoeg vind. Dit is denk ik iets wat elke journaler wel kent, maar eigenlijk is dat volledig onterecht. Je bullet journal is goed zoals het is en als je iets liever anders had gedaan, dan begin je op een lege bladzijde gewoon weer opnieuw. Dus, note to self: gewoon doen!

Ook zou ik graag meer willen schrijven in mijn journal, het ook meer als dagboek gebruiken. Ik wil dan gewoon bijhouden wat ik deed en hoe ik me daarbij voelde. Lekker van me afschrijven als een dag wat minder leuk was of als iets niet lukte zoals ik wilde. Maar ook hier ga ik weer niet voor zitten en neem ik niet de tijd voor. Misschien een mooi doel voor m’n volgende journal.

 

Wie is je favoriete Nederlandse bujo-er op Youtube/Instagram/blog?

De meeste inspiratie vind ik op Instagram. Hier volg ik bijvoorbeeld graag wat @nikki.creates, @bujomaartje en @bulletjournalmariska maken in hun bullet journal.

Nederlandse bullet journalers op Youtube die ik volg zijn Rachel Kromdijk en Laura Steenks.

 

Welke tip zou je aan andere Bullet Journalers willen geven?

Doe gewoon lekker je ding! Alles mag, niks moet.

Doe wat jij nodig hebt en wat jou helpt om je leven beter te organiseren en je doelen te bereiken.

Het hoeft ook echt niet altijd hetzelfde te blijven. Probeer gewoon wat dingen uit en als het niet werkt pas je het de volgende keer gewoon aan of laat je het lekker helemaal weg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *