I’m alive! Celebrate-update

Goh, ineens is ‘t alweer bijna een jaar geleden dat ik hier geblogt heb!

Het idee was toendertijd om af en toe wat ontspannen te bloggen, maar het bleek al snel dat wetenschappelijk schrijven voor mijn afstuderen en creatief schrijven voor dit blog niet echt samengingen. En zodoende is het hiereen hele lange tijd stil geweest.

Maar, times are changing! Want ik heb ‘t bloggen stiekem toch wel gemist. Niet zozeer het ‘moeten’ bloggen, maar vooral het bloggen als creatieve uitlaatklep en het inspireren van anderen.

M’n leven is inmiddels heel anders dan een jaar geleden, dus het leek me goed om even te beginnen met een kleine recap van het afgelopen jaar. Lees je mee?

 

Een jaar geleden zat ik midden in m’n afstudeerperiode. Ik liep fulltime stage en was druk bezig met m’n scriptie en bijbehorende opdracht. Na een somewhat slopende maar ook leuke periode mocht ik eind september mijn opleiding afronden met prachtige cijfers en zelfs de toevoeging Cum Laude op mijn diploma Microbiologisch Analist op HBO niveau! Wat een feest en zegening was dat!

Nog een zegening was dat ik al voordat ik afstudeerde werd uitgenodigd om te solliciteren bij de Moleculair Diagnostische Unit in het Maasstad Ziekenhuis. En tot mijn grote geluk werd ik uitgekozen en mocht ik per november 2016 daar aan de slag.

Maar eerst heb ik in oktober nog heerlijk genoten van mijn vrije tijd. Ik ben een kleine twee weken op rondreisje geweest door Engeland. Ik begon met een paar dagen Manchester. Vervolgens ging ik met de trein naar Oxford, waar ik logeerde bij een vriendin die daar aan de University studeert. Oxford is echt prachtig mooi, daar wil ik zeker nog een keer terug. (alleen al om nog een paar uur rond te brengen in de grootste boekenwinkel van Engeland, Blackwells). Na Oxford moest ik natuurlijk nog even naar mijn ‘home away from home’: London. Ik ging naar de musical ‘Charlie & The Chocolate Factory’ (echte aanrader!), struinde uren lang door de leukste straatjes en werd wederom verliefd op de Tower Bridge.

Na die heerlijke maand begon ik dus met mijn baan in Rotterdam. Al snel raakte ik daar ingeburgerd, genoot van m’n werk en de gezelligheid met m’n collega’s. Regelmatig heb ik tot tranen toe gelachen, een goed teken wat mij betreft. Qua reizen is m’n werk niet heel handig, drie maanden lang heb ik elke dag op en neer gereisd met de trein vanuit Utrecht. En dat is niet niks. Lange dagen van huis en dan thuiskomen in een niet altijd even rustig studentenhuis. Voor een introvert die rust nodig heeft om op te laden was dat niet ideaal, hoe leuk en gezellig het ook was met m’n huisgenoten.

Dus al snel ging ik op zoek naar een huisje voor mezelf. En vanaf februari 2017 woon ik nu in het mooie Dordrecht. Ik heb hier een leuk appartementje helemaal voor mezelf en m’n lieve fretje Mexy. Het is een oud huis, met mooie ornamenten op het plafond, twee schouwen en twee erkers. Een huis vol karakter en dat is precies waar ik van houd. Na een aantal weekenden klussen, opknappen en een paar leuke DIY’s woon ik nu in een heerlijk huisje waar ik onlangs nog mijn 30e verjaardag mocht vieren. Elke dag voel ik me weer gelukkig en gezegend dat ik hier mag wonen!

En dan nu… m’n leven is aardig op de rit. Ik ben weer lekker creatief met van alles en nog wat: een deken haken, aquarellen, handlettering, bullet journalling. Allemaal dingen die ik nog steeds graag met de wereld deel, in de hoop te inspireren en te motiveren tot een leven vol creativiteit. Dus nadat het een tijdje heeft gekriebeld, ben ik weer in de blogpen gekropen en hoop ik weer leuke content voor jullie te maken! Tot snel!

 

x -Jacolien

 

P.S.: Ondanks dat ik al een tijd niet geblogt heb, ben ik wel actief geweest op Instagram. Volg @made2celebrate op Instagram voor creatieve updates and kijkjes in mijn leven!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *