How to Plan for Succes

You know the feeling, right? You’ll be moving to another house or you’re about to change direction in your life. You think ‘from now on everything is going to be different, better’. I’ll keep up with my cleaning, yes, I’ll even make a schedule of when to do what! I’ll be able to keep my surfaces clutter-free and I’ll do the dishes every day. I’ll definetly keep up with my to-do-list.

And then, when you get there, you realise everything is still the same… Nothing changed. Stuff is piling up on your table, you make to-do-lists, but they only keep getting longer and longer.

That’s right about the point where you need to change the way you’ve been doing things up untill then. And that also counts for me, I really had to change the way I’m planning. Or better said, I had to start planning. Right at that time I read this blogpost at Last Day of Spring (sorry, only in Dutch) and it inspired me to try it too.

I went to Hema and bought the planner, some sticky notes and got started. And I can tell you, it works! At least, for me. I gave it a little spin so it would suit me better and you can do the same for you. I used one column for my appointments & stuff I had to do and another column to plan meals. I’m pretty much always trying to eat healthier and do my shopping with a meal in mind and make less impulsive buys. And it really helps me. Of course it’s not always going according to plan, but it’s no shame to change your planning sometimes.

And what I love best? Using washitape to cover up the things you’ve finished doing! I mean, who doesn’t get motivated when you get to use washitape?!? What’s your big secret for succes? What do you use to keep track of your to-do-list? Share it in the comments & read tips from others.

 

______________________________

Je kent het gevoel vast wel.
Je gaat verhuizen of binnenkort zal er iets groots veranderen in je leven.
Je denkt ‘vanaf nu zal alles anders zijn, betet’. Ik ga ‘t schoonmaken bij houden, ja, ik ga zelfs een schema ervoor maken! Ik zal alle oppervlaktes in huis opgeruimd weten te houden en ik doe elke dag de afwas. En ik zal absoluut m’n to-do-list weten bij te houden.
En dan, als het eenmaal zover is, realiseer je je dat het nog steeds hetzelfde is… Er is niks veranderd.
Spullen stapelen zich op op je tafel, je maakt wel to-do-lijstjes, maar die worden alleen maar langer en langer.

Dat is precies het moment waarop je dingen anders moet gaan doen, anders dan wat je tot nu toe deed.
En dat geldt ook voor mij, ik moest echt wat veranderen aan mijn planning. Of beter gezegd, ik moest eens beginnen met dingen plannen.
Precies op dat moment las ik deze blogpost van Last Day of Spring en dit inspireerde mij om het ook te proberen.
Ik ging naar de Hema en kocht de planner, wat sticky notes en begon gewoon. En ik kan je vertellen, ‘t werkt! Tenminste, voor mij. Ik heb er m’n eigen twist aan gegeven en dat kun jij natuurlijk ook doen. Ik heb één kolom gebruikt voor m’n afspraken & dingen die ik moest doen en een andere kolom om maaltijden te plannen. Ik probeer eigenlijk altijd wel om gezonder te eten, om boodschappen te gaan doen met een maaltijd in m’n hoofd en minder impulsieve aankopen te doen. En dat helpt me echt. Het gaat natuurlijk niet altijd volgens plan, maar het is dan ook niet uit den boze om je planning soms wat aan te passen.
En weet je wat ik het leukste vindt? Washitape gebruiken om de dingen af te plakken die gedaan zijn! Ik bedoel, wie raakt er niet gemotiveerd van washitape gebruiken?!?

Wat is jouw grote geheim voor succes? Wat doe jij om je to-do-list bij te houden?
Deel het in de comments & lees de tips van anderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *